Valikko Sulje

Tapahtumat

Kalligrafiapäivät: Kalligrafiapäivät on jokavuotinen Kalligrafiayhdistyksen järjestämä tapahtuma kaikille kauniista kirjoittamisesta kiinnostuneille. Kalligrafiapäivät järjestetään noin viikko ennen juhannusta. Työpajoja on tarjolla 3-5 erilaista ja opetusta on kaikentasoisille harrastajille.

Tutustuminen / luento

Kirjaintaidetta-näyttely:
– Ilmoittautumislomake näyttelyyn lähetetään elokuun Musteläiskän mukana
– Näyttely pidetään joka vuosi osana Kalligrafiapäiviä. Jokaista jäsentä kannustetaan lähettämään näyttelyyn yksi työ. Osallistuminen on ilmainen ja kutsu on avoin kaikille kalligrafeille ja kirjaintaiteilijoille. Aiheet annetaan edellisenä kesänä ja töiden viimeinen lähetyspäivä on aikaisin keväällä. Jokaisen lähetetyn työn arvioi yhdistyksen mestarijäsenistä ja/tai muista tunnetuista kalligrafeista koottu ryhmä. Erityisen onnistuneet työt seuraavissa sarjoissa palkitaan kunniakirjalla.
Teknisesti taitavin – Most Technically Skilled
Hienoin – Most Exquisite
Herkullisin – Most Luscious Lettering
Tasapainoisin – Most Harmonious
Yleisön suosikki – The Members’ Choice

Kalligrafia-lanit: Koe unohtumaton viikonloppu yhdessä toisten kalligrafian harrastajien kanssa. Lanien aikana sinulla on mahdollisuus tehdä kalligrafiaa samanhenkisessä seurassa ja saada kommentteja omista töistäsi.

Opintomatka: Suunnitteilla Pietariin Alexander Boyarskyn oppiin syyskuulla, mikäli tilanne sen sallii.

Kutsu Suomen Kalligrafiayhdistyksen 20-vuotisjuhlanäyttelyyn Kirjaimet kuin koru

Näyttelyyn osallistuvista teoksista kolme huomioidaan stipendein (200 €, 100 € ja 100 €) ja kolme kunniamaininnoin.

Näyttely järjestetään, vaikka tämän vuoden 2020 Kalligrafiapäivät on peruttu/siirretty. Kalligrafiapäivien peruuntumisen vuoksi olemme jatkaneet näyttelyyn ilmoittautumisaikaa 31.5.2020 saakka.

Näyttelysäännöt:

1. Näyttelyyn voi osallistua Suomen Kalligrafiayhdistyksen tai ulkomaisen kalligrafiayhdistyksen jäsen.
2. Juhlanäyttelyn teema on KIRJAIMET KUIN KORU.
3. Työn on oltava itse tehty ja näyttelyn teeman mukainen.
4. Työn tulee olla tehty Kalligrafiayhdistyksen olemassaolon eli vuosien 2000-2020 aikana. Se voi olla aiemmin osallistunut muihin näyttelyihin kuin yhdistyksen jurytettyyn näyttelyyn.
5. Näyttelyn juryttää Kalligrafiayhdistyksen mestarijäsenten raati tai vastaava.
6. Työtapa on vapaa.
7. Taulunmuotoisen työn koko on korkeintaan A1 eli 841 mm x 594 mm. Luettelon mitat ovat kaikki millimetreissä, ensin vaaka- sitten pystymitta. Mittaa vain työsi, ei passepartout’ta eikä kehystä.
8. Tekijän on itse varmistettava käyttämiensä tekstien tekijänoikeudet. Liitä copyright-lupa työn mukaan. Luvan puuttuessa emme voi laittaa työtä esille.
9. Mikäli tekstissä on oikeinkirjoitusvirhe, emme voi hyväksyä työtä näyttelyyn.
10. Työn on oltava ripustusvalmis, liitä tarvittaessa mukaan ripustusohje. Kaksiulotteiset työt ripustetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että työssäsi tulee olla joko kehykset tai passepartout ja jotakin, mistä ripustaa.
11. Jokainen vakuuttaa halutessaan oman työnsä.

12.  Sitovat ilmoittautumiset su 31.5.2020 mennessä ilmoittautumislomakkeella sähköpostitse tai kirjallisesti näyttelyvastaavalle.

Käytä mieluiten alla olevaa ilmoittautumislomaketta, sillä se sisältää kaiken luetteloa ja näyttelykatalogia varten tarvitsemamme tiedon.

  • Ilmoittautumislomake näyttelyyn (täytettävä pdf-tiedosto) Tallenna lomake omalle koneellesi ja avaa esim. Acrobat Reader -ohjelmalla, niin voit täyttää lomakkeen tietokoneella. Liitä lomake täytettynä sähköpostiin näyttelyvastaavalle: paatoimittaja@kalligrafia.org.

Jos haluat käyttää perinteistä postia, tulosta pdf-tiedosto ja lähetä se täytettynä näyttelyvastaavalle: Johanna Ruohomäelle, Naavakatu 1, 38700 Kankaanpää.

  • Tekniikka ja materiaalit tarkoittavat: kynät, siveltimet, värit, paperi tai muu alusta. Ihmisiä kiinnostavat nämä yksityiskohdat, ’normaalit kalligrafiavälineet’ ei käy.
  • Näyttely ei ole myyntinäyttely, mutta jos joku kiinnostuu työstäsi, hoida myyntitapahtuma ostajan kanssa yksityisesti.

13.  Näyttelytöiden tulee olla viimeistään 13.6.2020 näyttelyvastaavalla. 
Myöhästyneet työt jäävät näyttelyn ulkopuolelle.

Teostesi lähettäminen ja niiden mahdollinen rikkoutuminen tai katoaminen kuljetuksen aikana ovat sinun vastuullasi. Kääri työt riittävään määrään kuplamuovia ja suojapaperia niin, että pakkaus voidaan käyttää uudelleen eivätkä työsi vaurioidu. Merkitse pakkaukseen selvästi nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi.

Suomen Kalligrafiayhdistys ei vastaa teoksistasi kuljetusten ja näyttelyiden aikana ts. yhdistys ei vakuuta niitä. Suosittelemme ottamaan vakuutuksen teoksillesi. Käänny oman vakuutusyhtiösi puoleen, kotivakuutusta voi usein laajentaa tällaista tapausta varten pienellä lisämaksulla. Sinulle ilmoitetaan mahdollisimman pian toukokuussa, mitkä töistä on valittu. Valitsematta jääneiden työt palautetaan mahdollisimman pian valintaprosessin jälkeen. Lähetä työsi palauttamiseksi sopivankokoinen itsellesi osoitettu kuori tai paketti, joka on varustettu riittävin postimerkein. 

14.  Lähetä näyttelyvastaavalle näyttelykatalogia varten 13.6.2020 mennessä joko sähköpostitse tai kirjeitse a) Lyhyt kirjallinen kuvaus itsestäsi. b) Halutessasi oma kuvasi, painokelpoinen 300 dpi/jpg / tavallinen valokuvakoko. c) Tiedot työsi koosta, tekotavasta ja materiaaleista yms.  

15.  Työt kuvataan näyttelykatalogia varten. Kuvaamisen hoitaa yhdistys.

16.  Työt ovat noudettavissa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Postin kautta palautettaviin töihin on liitettävä mukaan palautuspakkaus postimerkkeineen, muutoin yhdistys joutuu perimään erikseen käsittelymaksun (paketointi + postitus). 
Olet siis vastuussa teostesi hakemisesta itse tai voit järjestää nimetyn henkilön hakemaan työsi näyttelyn jälkeen. Huomaa, että Suomen Kalligrafiayhdistys ei voi olla vastuussa hakematta jääneistä töistä, eikä yhdistys ota vastuuta töiden palauttamisesta, mikäli työlle ei ole järjestetty palautuspakettia ja postimerkkejä.

17.  Osallistumismaksu on 35 € ensimmäisestä työstä ja sen jälkeen 15 € / työ. 
Osallistumismaksu maksetaan viimeistään 31.5.2020 yhdistyksen tilille Liedon Osuuspankki FI88 4713 1020 0604 38.
Muista mainita nimesi ja maksun kohde viestit-kohdassa, esim. Kaija Kalligrafia, 35 € + 2 x 15 € näyttelymaksu. Maksamattomat työt jäävät näyttelyn ulkopuolelle.

18.  Näyttelyn järjestäjällä, Suomen Kalligrafiayhdistyksellä on näyttelytöiden kuvaus- ja julkaisulupa. Yhdistys voi käyttää töiden kuvia omissa julkaisuissaan. 19.  Kirjaimet kuin koru -näyttely ei ole myyntinäyttely. 

20. Oman tekstin valinta
Voit valita näyttelyyn haluamasi tekstin, mutta muista, että tekstin kirjoittajalla on tekijänoikeus teokseensa. Tämä tarkoittaa sitä, että tekstiä ei saa julkaista ilman oikeudenhaltijan lupaa. Tekijänoikeus on voimassa 70 vuotta tekijän kuolinvuoden päättymisestä. Joissakin tapauksissa kirjailijan suku/säätiö/omaiset pitävät hallussaan julkaisuoikeutta kirjailijan kuoleman jälkeen (esim. A. A. Milne).

Myös käännösteksti tai tekstit, joita on työstetty myöhemmin, ovat tekijänoikeuden alaisia. Ota tämä huomioon varsinkin klassikkojen ja historiallisten kirjailijoiden kohdalla, jos aiot käyttää kauan sitten kuolleen kirjailijan tekstiä.

Jos tekstisi on jonkin kustantajan julkaisemaa, heillä saattaa olla silloin tekstin voimassa oleva julkaisuoikeus. Kirjoita kustantajalle, pyydä heiltä lupaa käyttää kirjailijan tekstiä kalligrafisesti tulkittuna näyttelyyn tarkoitetussa työssä, jolloin se saattaa tulla valituksi näyttelyyn ja julkaistuksi näyttelyluettelossa. Tarjoudu maksamaan pieni summa tästä. Hyvin harvoin kustantaja haluaa rahaa. Melkein kaikissa tapauksissa sinun sallitaan tehdä näin ilman korvausta, mutta tarvitset kirjallisen varmistuksen siitä, että he sallivat tämän. Kysy myös, hyväksyvätkö he muodon ’© (nimi), julkaisu ystävällisellä luvalla’, vai haluavatko sen muussa muodossa.

Tekijänoikeudet koskevat myös ystävien kirjoituksia, tai tapauksia, joissa tunnet kirjailijan ja hän on pyytänyt sinua tulkitsemaan tekstiään. Jos tekstiä ei ole julkaistu, pyydä lupa kirjoittajalta suoraan. Joskus tarjottu kopio työstä edesauttaa asiaa.

Lähettäessäsi työsi näyttelyvastaavalle liitä mukaan tekijänoikeuslupa. Työtäsi ei voida ottaa mukaan valintaprosessiin, jos tekijänoikeuslupaa ei ole.

Lisätietoja löytyy esim. osoitteesta https://tekijanoikeus.fi/tekijanoikeus/

Näytetään yhdessä, kuinka monipuolista, kaunista, yllättävää ja moneen tarkoitukseen sopivaa nykykalligrafia on!

Lisätietoja antavat: Näyttelyvastaava Johanna Ruohomäki (paatoimittaja@kalligrafia.org /  040 5747644) sekä yhdistyksen puheenjohtaja Pauliina Yliniitty (puheenjohtaja@kalligrafia.org / 045 6739462).

Vinkkejä, kuinka otat hyviä kuvia töistäsi löydät täältä