Valikko Sulje

Ajankohtaista

JÄSENMAKSU 2021

Jäsenmaksu kannattaa maksaa nyt!
Joulukuun alussa saat sähköpostiisi laskun jäsenmaksusta. Voit maksaa halutessasi ensi vuoden jäsenmaksun jo nyt. Jäsenmaksu on Suomessa asuville 36 €. Jos maksat vuoden 2021 jäsenmaksusi viimeistään 24.12.2020, olet mukana yhdistyksen kauniin juuttikassin arvonnassa.

  • saajan tili FI88 4713 1020 0604 38
  • saaja Suomen Kalligrafiayhdistys ry
  • viestikenttään oma nimi, osoite, sähköpostiosoite ja JÄSENMAKSU 2021
  • Summa 36 euroa (Suomessa asuville)

Maksun viimeinen eräpäivä on 31.1.2021. Sulkasia painatetaan ainoastaan jäsenmaksunsa ajoissa maksaneille, eli ylimääräisiä numeroita ei ole myöhemmin saatavilla. Kannattaa siis huolehtia maksusta jo vaikka ennen joulukiireitä, jotta saat kaikki numerot myös ensi vuonna!

VUOSIKOKOUSKUULUMISIA

Suomen Kalligrafiayhdistyksen vuosikokous pidettiin 13.6.2020 Suomen sinä päivänä helteisimmän paikkakunnan Kankaanpään Punaisella tuvalla. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Pauliina Yliniitty. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Jenna Jokelainen.

Kutsussa ilmoitetut ja ehdotetut sääntömuutokset hyväksyttiin. Jatkossa vuosikokouskutsuja ei enää lähetetä kirjeitse, vaan vuosikokouksesta ilmoitetaan Musteläiskässä sekä yhdistyksen netti- ja Facebook-sivuilla. Valtakirjojen käyttäminen vuosikokousten henkilövaaleissa sallitaan ja säännöissä mainittu tilintarkastaja/tilintarkastajat muutetaan toiminnantarkastajaksi/toiminnantarkastajiksi.

Yhdistys päätti kutsua uusiksi kunniajäsenikseen pitkään kalligrafiaa tehneet ja edelleen aktiivisesti kalligrafian eteen töitä tekevät kaksi jäsentään, Annikki Rigendingerin ja Kaisa-Leena ’Soni’ Tunkkarin

Pitkän tauon jälkeen yhdistys halusi huomioida myös kunniakirjoin ja Tarja Luhdan suunnittelemin hopeisin pinssein Sulkasen tekijöitä. Kulttuurilehti Sulkanen on Kalligrafiapäivien ohella yhdistyksen tärkeimpiä ja näkyvimpiä asioita. Lehti vaatii todella paljon työtä ja suurin osa lehden tekemiseen osallistuvista tekee tätä työtä talkoilla. Eli he eivät saa palkkaa eivätkä korvausta tekemästään työstä eivätkä ajasta, jonka siihen käyttävät. Vähintä mitä voimme siis tehdä, on edes huomioida tämä tekeminen. Tuhannet kiitokset kaikille Sulkasen tekemiseen osallistuville ja nyt erityisesti Marja-Liisa Neuvonen, Kaisu Osmonen ja Satu Vilponen. Onnittelut kaikille!

KIRJAIMET KUIN KORU

Uuden hallituksen pitäessä järjestäytymiskokoustaan tapahtui toisessa tilassa yhdistyksen 20-vuotisjuhlavuoden Kirjaimet kuin koru -näyttelyn jurytys. Näyttelyyn tulee kaikkiaan 39 toinen toistaan kauniimpaa työtä.

Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti yhdistyksen tavoitteena on kehittää ja ylläpitää kalligrafian harrastusta ja sen tasoa. Näyttelyohjeissa sanotaan, että töiden pitää olla annetun aiheen mukaisia ja ettei niissä saa olla kirjoitusvirheitä. Näiden ohjeiden ja sääntöjen mukaisesti jury toimi kaikki päätöksensä perustellen. Siksi osa töistä myös hylättiin näyttelystä.

Juryn päätösten mukaisesti:
200 € stipendin sai Tiina-Kaisa Rantala työllään Pitsi-A
100 € stipendin Pauliina Yliniitty työllään My World Filled with Filigrees ja
100 € stipendin Margit Nieminen työllään Maailmalle (II)

Kunniamaininnan saivat:
Jasmin Rantala työstä K
Kirsi Kuivalainen työstä Kasvu ja
Pauliina Yliniitty teossarjasta A, H, K ja Tight Coat T 

Lämpimät onnittelut stipendien ja kunniamainintojen saajille!