Valikko Sulje

Työ: Sari Skog/Quo vadis jugend
Kuva: Leena Peltomäki

Työ: Jasmin Rantala/Allihaahka
Kuva: Leena Peltomäki

Työ: Leena Pinomäki/Ystävyys
Kuva: Leena Peltomäki

Jäsenyys

Liittymällä jäseneksi pääset osaksi suomalaista kalligrafian harrastajien yhä laajenevaa joukkoa. Suomen Kalligrafiayhdistyksen jäseneksi hyväksytään jokainen kalligrafiasta kiinnostunut.

Yhdistyksen jäsenenä olet oikeutettu erilaisiin etuihin kuten alennettuihin hintoihin tarvikkeita hankkiessasi. Lisäksi yhdistys järjestää jäsenilleen kilpailu- ja näyttelytoimintaa sekä tiedottaa alan uusista tuulista jäsenlehdessä ja tiedotteilla.

Näin liityt

Täytä jäsenhakulomake ja maksa jäsenmaksu yhdistyksen tilille: Suomen Osuuspankki, FI88 4713 1020 0604 38. Jäsenmaksua maksaessasi muista kirjoittaa viestiosaan osoitteesi ja yhteystietosi (nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä “Jäsenmaksu [vuosi]). Jäsenmaksun maksettuasi saat jäsenkortin sähköpostiisi.

Osoitteenmuutos

Ilmoita osoitteenmuutos yhdistyksen sihteerille sähköpostilla osoitteeseen sihteeri@kalligrafia.org

Jäsenedut

 • Kulttuurilehti Sulkasen vuosikerta. Sulkanen on 32-36 sivuinen neliväripainettu korkealaatuinen lehti.
 • Musteläiskä on kuukausittain sähköpostitse lähetettävä uutiskirjeemme, joka pitää sinut ajan tasalla kalligrafiakursseista, – näyttelyistä, -tapahtumista sekä kirjoitustaiteen maailmasta.
 • Alennus Kalligrafiapäivien kurssimaksusta. 
 • Kutsu osallistua yhdistyksen järjestämiin näyttelyihin.
 • Jäsenellä on mahdollisuus laittaa Sulkaseen 30 euron ilmoitus esim. näyttelykutsusta (koko 1/4 sivua, ei mainos). Jäsen voi myös ilmoitella kursseistaan Musteläiskässä.
 • Alennuksia kalligrafiavälineistä tietyistä taidetarvikeliikkeistä.

Jäsenmaksut 2024

FIN-jäsen: 39 € (sisältää Sulkasen lähetyskulut Suomessa)
EU-jäsen: 49 € (sisältää Sulkasen lähetyskulut Euroopassa)
OVERSEAS-jäsenet: 65 € (sisältää lähetyskulut)
Kannatusjäsen: 50 €

Liity jäseneksi täyttämällä alla oleva lomake ja maksa jäsenmaksu!


  Jäsenyys (pakollinen)
  FIN-jäsen 39 € (sisältää Sulkasen lähetyskulut Suomessa)EU-jäsen 49€ (sisältää Sulkasen lähetyskulut Euroopassa)OVERSEAS-jäsen 65€ (sisältää lähetyskulut)Kannatusjäsen 50 €

  Jäsenyyden jatkaminen

  Maksa jäsenmaksu viimeistään kyseisen vuoden tammikuun viimeisenä päivänä yhdistyksen tilille FI88 4713 1020 0604 38, jotta saisit itsellesi vuoden kaikki Sulkaset. Kirjoita viestikenttään: Jäsenmaksu + vuosi + nimesi.

  Jos yhteystietosi (katuosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero) ovat muuttuneet, ilmoita siitä suoraan yhdistyksen sihteerille sihteeri@kalligrafia.org. Jäsenmaksun maksettuasi saat jäsenkortin sähköpostiisi.

  Mestarijäsenyys

  Suomen Kalligrafiayhdistys ry:ssä tavoitellaan korkeatasoista kalligrafian osaamista ja arvostetaan sitä mestarijäsennimityksillä. Yhdistyksen vuosikokous hyväksyy mestarijäsenet hallituksen esityksestä.

  Jokainen Suomen Kalligrafiayhdistys ry:n jäsen voi hakea yhdistyksen mestarijäseneksi osoittamalla, että hänellä on riittävät tiedot ja taidot kalligrafiasta. Yhdistyksen hallitus on määritellyt tieto- ja taitovaatimukset, jotka on yhteisesti hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa yhdistystoimintamme alkuvuosina.

  Mestarijäsen on yhdistyksen jäsen, jolla on seuraavat kalligrafiset tiedot ja taidot:

  Tutkiva osuus:
  – länsimaisen kalligrafian historian tuntemus (tutkielma tai haastattelu)
  – vapaasti valitusta tekstityylistä tehty kirjainanalyysi, josta ilmenee kirjoitustyylin rakenteen ymmärrys
  – analyysin pohjalta toteutettu opetusmateriaali.

  Taito-osuus:
  – kirjoitustaito, kirjoituksen hallinta, rytmi ja tasalaatuisuus (kalligrafisen kirjoitustaidon näyte, jossa ei ole käytetty mitään kuvitusta eikä koristeita; yhdellä värillä toteutetusta työstä tulee selvästi ilmetä kirjoittajan varma kirjoituksen hallinta, joka näkyy kirjainten muodossa, välistyksessä ja rytmissä)
  – kalligrafinen taulu, suunnittelu (layout) ja toteutus (kalligrafisessa taulussa pitää olla eri elementtien välinen tasapaino, jossa on huomioitu aiheen sopivuus kirjoitustyyliin, kuvitukseen ja väritykseen)
  – perinteisen käsityön ja perinteisten välineiden hallinta (työssä tai töissä tulee näkyä taito käyttää kultausta, kuvitusta sekä veliiniä tai pergamenttia)
  – käsinkirjoitettu ja -sidottu kirja (kirjassa pitää näkyä kokonaisuuden hallinta, tekstin tasaisuus ja kuvituksen sopivuus kirjan aihepiiriin)

  Vapaavalintainen osuus:
  1-4 vapaata työtä (töissä tulee näkyä tekijän persoonallinen ote sekä ammattitaito).

  Taito-osuuden ja vapaavalintaisten töiden lukumäärä enintään kymmenen kalligrafista teosta.