Valikko Sulje

Kurssit

HUHTIKUU 2022

Keskiaikaiset lehtikuviot, Rauma, pe-su 8.-9.4.2022, alkaa pe klo 18.00 ja päättyy su klo 15.00

”Kurssilla opit keskiaikaisen lehtikuvion piirtämisen sekä maalaamisen kolmella värillä. Maalaamiseen sopivat niin akvarellit kuin guassit. Alussa teemme vesivärien käyttöön liittyviä harjoituksia, jotta vesivärit materiaalina tulevat tutummiksi. Viikonlopun aikana toteutamme yhden kirjaimen sisältävän työn, joka itsessään tai sen viereinen tila on koristeltu maalatuin lehtikuvioin. Esimerkkejä tällaisista koristelluista alkukirjaimista löytyy vanhoista käsikirjoituksista.

Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta kalligrafiasta. Tarvittaessa saat mallikirjaimet käyttöösi ja maalaaminen opitaan yhdessä vaihe vaiheelta. Materiaalilistan saat sähköpostiisi kurssimaksun jälkeen.
Kurssin hinta 95 €/hlö.”
https://holvi.com/shop/PauliinaYliniitty/

Gelliplate-painantaa, Turku, la-su 9.-10.4.2022

Gelliplate-levy on joustava, geelimäinen painolevy, jolla voidaan toteuttaa monotypioita, joissa vain mielikuvitus on rajana. Väreinä voidaan käyttää lähes mitä vain, mutta aloittaa kannattaa akryyliväreillä. Aikaansaatuja printtejä voidaan kerrostaa lähes loputtomasti, joten epäonnistuneita vedoksia ei juurikaan tule. Valmiita printtejä voidaan käyttää kortteihin, vihkosiin, kirjoiksi, kollaaseihin ja valmiiksi tauluiksi.
Opettaja Teija Tiilimäki.
Linkki: https://www.opistopalvelut.fi/aurala/course.php?l=fi&h=58ec998e5f04921d22afdd67759db6e4&t=7524

Länsimainen kalligrafia peruskurssi V Antiikvan analyysi, Oulu-opiston verkkokurssi, la-su 23.-24.4.2022 klo 10-16

Opit tutkimaan kirjainten kehittymistä sekä havainnoimaan kynän kulmaa, kirjainten korkeutta ja leveyttä. Opit kehittämään karolingista kirjoitustyyliä vertaamalla sitä antiikvan kirjainten muotoihin. Kurssiin liittyy kotitehtäviä ja kurssi jatkuu toukokuulla. Peruskurssi on tarkoitettu kaikille kalligrafian taidoista kiinnostuneille.
Opettaja Pauliina Yliniitty.
https://www.opistopalvelut.fi/oulu/course.php?l=fi&t=21230

TOUKOKUU 2022

Kalligrafiakurssi – Sinettikirjoitus I (Seal Script), Helsinki, la-su 14.05.2022 – 15.05.2022 klo 10-16

Sinettikirjoitus on kaksiosainen kurssi. Ensimmäisen osan aikana tutustumme kiinalaisten, arabialaisten ja latinalaisten kirjoitusten erityispiirteisiin. Kirjoittamisessa keskitymme kiinalaiseen sinettikirjoitukseen. Kiinalaisissa kirjoitusmerkeissä ei ole erityisesti valkoisia tiloja vaan voimakkaita viivoja keskipisteen ympärillä. Jokainen merkki mahtuu samankokoiseen ruutuun. Kurssilla edetään ohjatun prosessin kautta. Voit suunnitella kurssin aikana itsellesi oman merkin latinalaisin kirjaimin.
Opettaja Pauliina Yliniitty.
Linkki: https://opisto.kalliola.fi/kurssit/kalligrafia/

Länsimainen kalligrafia V Antiikvan analyysi jatko-osa, Oulu-opiston verkkokurssi, la-su 21.5.2022 – 22.5.2022 klo 10-16                 

Tutkitaan tehtyjä analyysejä ja kirjainmuotoja, joita analyysistä on löytynyt. Aloitetaan pienen käsinkirjoitetun kirjan suunnittelu ja tekeminen. Huom. Kurssi sopii vain peruskurssin V Antiikvan analyysi käyneille.
Opettaja Pauliina Yliniitty.
Linkki: https://www.opistopalvelut.fi/oulu/course.php?l=fi&t=21381

Kalligrafiakurssi – Sinettikirjoitus II (Seal Script), Helsinki, la-su 28.05.2022 – 29.05.2022

Sinettikirjoitus on kaksiosainen kurssi. Toisen osan aikana järjestämme sinettikirjoituksen inspiroimia latinalaisia kirjaimia uuteen riviin ja järjestykseen. Jatkokurssi. Kurssilla edetään ohjatun prosessin mukaan.
Opettaja Pauliina Yliniitty.
Linkki: https://opisto.kalliola.fi/kurssit/kalligrafia/

KESÄKUU 2022

Rustikaa taidekesässä, 27.6.-1.7.2022, Joutseno

Kurssille ovat tervetulleita sekä aloittelijat että jo pidempään kalligrafiaa harrastaneet. Kirjoitamme erilaisilla tasaterillä ja siveltimillä kapeata, kaunista Rustikaa, jota käytettiin vuosina 100-500 jälkeen Kristuksen. Käytämme sitä myös pohjakuvina töihimme. Kurssin aikana tehdyt työt sidotaan kirjaksi. Taittelemme leporelloja.
Opettaja Annikki Rigendinger
Lisätiedot ja ilmoittautuminen www.joutsenonopisto.fi/taidekesa