Valikko Sulje

Kurssit

HEINÄKUU 2021

Bastarda, Rauma, pe-su 16.-18.7.2021, pe klo 18 alkaen

Keskiajan loppupuolella syntyi vielä yksi mielenkiintoinen kirjoitustyyli – bastarda. Se on sekoitus nopeaa vapaampaa kirjoitusta sekä arvokkaampaa hitaammin kirjoitettavaa goottilaista tyyliä.

Tutustumme kurssilla bastardan kirjainmuotoihin sekä paperin kohokuviointiin. Mielikuva gotiikkaan liittyen on usein tumma, mutta meidän keskikesämme on täynnä heleää valoa. Niinpä pyrimme harjoituksissa ja kurssitöissä valkoiseen, vaaleaan ja hempeään värimaailmaan.
Opettajana pauliina Yliniitty.

https://www.pauliinayliniitty.com/kurssit/

ELOKUU 2021

Kaunokirjoitusta kyrillisin vivahtein, Isojoki 13.-15.8.2021.
Opetellaan kyrillisvivahteista kaunokirjoitusta hiusterällä. Voit jatkaa aiempaa haitarikirjaasi tai aloittaa uuden työn, jossa opettelet hyödyntämään vesivärejä.
Opettaja Pauliina Yliniitty. Lisää: pauliina.yliniitty@gmail.com

Tekstausta ja kalligrafisia kädentaitoja, Vantaa 24.8.-7.12.2021.

Aika: n. joka toinen tiistai klo 17.30-20.45, etä- ja lähiopiskelua vuorotellen.
Oletko jo harrastanut kalligrafiaa jonkin aikaa, tai onko vanha kalligrafiaharrastus jäänyt muun elämän jalkoihin? Kun perusasiat ovat sinulla hallussa, pääset lämmittämään taitojasi, kertaamaan ja oppimaan uuttakin. Hauskalla kalligrafiakurssilla kokeilemme eri tekniikoita, tutustumme uusiin välineisiin, väreihin ja materiaaleihin. Perehdymme kirjaimistoihin ja kirjoitustyyleihin sekä kehitämme omaa kalligrafista näkökulmaa monin eri tavoin.
Vapaaehtoisia kotitehtäviä saat taitojesi edistämiseksi, ryhmässä opimme toisiltamme ja jaamme vinkkejä ja ideoita. Opettaja Tessi Ranta-aho.

Lisää: https://ilmonet.fi/course/V211735

Kalligrafian työpajakurssi edistyneille, Vantaa 31.8.-14.12.2021.

Aika: n. joka toinen tiistai klo 17.30 – 20.45 etä- ja lähiopiskelua vuorotellen. Oletko jo vanha tuttu kalligrafian kanssa? Tunnet useita kirjaimistoja ja erilaiset työvälineet ovat sinulle tuttuja. Syvennämme ja kertaamme osaamista, leikimme kirjaimilla ja toteutamme kalligrafisia projekteja. Itsenäinen työskentely sekä osaamisen jakaminen ryhmässä ovat iloja.
Opettaja Tessi Ranta-aho.

Lisää: https://ilmonet.fi/course/V211736

SYYSKUU 2021

Kalligrafian perusteet – avaa ovi kalligrafian maailmaan!, Vantaa 13.9.-11.10.2021.

Aika: ma-illat 13.9.-11.10.2021, klo 18-20.30 (5 krt)
Tule innostumaan ihanasta taideharrastuksesta, harjaannuttamaan kättäsi ja pelastamaan kirjoitustaitosi! Tällä lyhyellä kurssilla saat välineet ja ohjausta kauniisti kirjoittamiseen. Avaamme oven kalligrafian maailmaan, kurkistamme kirjainten ja kirjoittamisen sisälle ja tutustumme kauniin tekstin tuottamiseen. Opettelemme ja harjoittelemme monikäyttöistä ja klassista Italic-tyyliä tasaterällä. Saat kurssin aikana vapaaehtoisia kotitehtäviä, joiden avulla
voit edistää oppimistasi harjoittelemalla itsenäisesti.

Tule hauskalle kurssille oppimaan uutta, laajentamaan osaamistasi, kehittämään kädentaitojasi ja rakastumaan kirjoittamiseen. Innostuminen ja hullaantuminen on sallittua! Opettajana Tessi Ranta-aho, joka antaa mielellään lisätietoja: tessitekstaa@pystyraita.fi.

Lisää: https://ilmonet.fi/course/V211734